Kars Potze mannenmode Veendam

Natuurkatoen: duurzame en groene kleding

De vraag naar kleding van natuurkatoen groeit gestaag. Katoen dat zonder gebruik van mest- en gifstoffen is geteeld. Superhippe en trendy kleding. Van ondergoed en spijkerbroek tot shirt en jas. Maar waarom kiezen voor kleding van natuurkatoen? En is dat niet erg duur?

Waarom natuurkatoen?

Er zijn verschillende redenen waarom de vraag naar natuurkatoen groeit. De belangrijkste reden is dat het telen en produceren van katoen slecht is voor het milieu. Om gewone katoen te telen is heel veel water nodig. Ter illustratie: om 1 T-shirt te produceren is 2000 liter water nodig. Daarnaast zijn er grote hoeveelheden kunstmest en andere bestrijdingsmiddelen nodig voor katoenteelt. Zo wordt volgens kenners 25% van alle landbouwgif op katoenplantages gebruikt. Al met al belast dat het milieu enorm. Vandaar dat diverse organisaties sinds jaar en dag pleiten voor het milieuvriendelijk produceren van natuurkatoen, of biologisch katoen. Inmiddels zijn er wereldwijd diverse landen die biologisch katoen verbouwen. De belangrijkste producenten van natuurkatoen zijn India en Turkije. Dus waarom natuurkatoen kiezen? Omdat het beter is voor het milieu en bovendien voelt biologisch katoen zachter aan en is het vriendelijker voor de huid dan gewone katoen.

Kleren van natuurkatoen zijn niet trendy

Nog vaak wordt geroepen dat kleding van natuurkatoen niet modern en eigentijds is. Wie denkt dat alleen milieubewuste types op geitenwollen sokken in biologisch katoen rondlopen, zit helemaal verkeerd. Tegenwoordig steelt u de show met een mooie en trendy ontworpen biologische spijkerbroek of jas. Uitgevoerd in moderne kleuren en vlotte dessins. Op de markt gebracht door bekende topmerken. Wie niet weet dat kleding van natuurkatoen is gemaakt, ziet het verschil met gewone katoen ook niet.

Groene kleding is duur

Er wordt altijd geroepen dat kleding van biologisch katoen duurder is dan gewone kleding. Maar dat is een misvatting. Een superhip shirt of trendy broek van natuurkatoen kost niet meer dan de modieuze merken. Tegenwoordig zijn de prijzen van verantwoorde groene kleding zelfs vergelijkbaar met de gangbare merkkleding.

Anthoni Crown Baileys Com4 Digel
Harris Tweed Holebrook Melik Schoenen Meyer
Olymp Petrol Industries Pierre Cardin Saint James
Viyella Wellington William Lockie