Kars Potze mannenmode Veendam

Formele en sportieve colberts vindt u bij Kars Potze Mannenmode

Een colbert is van alle tijden. Niet alleen praktisch, maar gecombineerd met een pantalon of jeans geschikt voor diverse gelegenheden. Zowel zakelijk als privé. Uitgevoerd in bijvoorbeeld linnen, katoen, fluweel, corduroy of tweed. De huidige collectie colberts biedt voor iedereen volop keus.

De colbert als vrijetijdskleding

Rond 1850 werd een colbert hoofdzakelijk als sportkleding gedragen. Het jasje had geen panden en was korter dan een jacquet. Daardoor gaf het colbert volop bewegingsvrijheid tijdens het sporten. En ook vandaag de dag nog is het colbert een sportief jasje. Te dragen tijdens informele bijeenkomsten, maar in combinatie met de juiste broek en shirt ook geschikt voor bepaalde formele samenkomsten.

Onze modellen colberts

Hoewel mannenkleding minder onderhevig is aan modegrillen veranderen de modellen colberts toch ook. Waren enkele jaren terug de wat langere colberts populair? De huidige colberts zijn kort. Daarnaast is er veel aandacht voor details. Zo zijn de elleboogstukken terug van weggeweest. Deze zijn zowel op truien als de nieuwe modellen colberts terug te vinden.

Colberts voor de zomer

In de zomer zijn colberts van katoen en linnen erg populair. Deze stoffen voelen koel aan en geven een casual uitstraling. Ook zijn er voor een meer stijlvollere uitstraling colberts van lichte wol en geven een heerlijk draagcomfort. Gecombineerd met een jeans of effen broek en shirt of polo zeer geschikt voor diverse informele activiteiten.

Colberts voor de winter

Tijdens de wat koelere maanden bepalen vooral colberts van tweed, corduroy en velours het modebeeld. Voor een klassieke look is een colbert van tweed zeer geschikt. Heerlijk warm en aangenaam tijdens kouder weer. Ook colberts van ribfluweel, ofwel corduroy, blijven in de mode. Met een mooie spijkerbroek en eigentijds overhemd zeer geschikt om in de vrije tijd te dragen. En helemaal trendy zijn de colberts van fluweel. Deze colberts met een eigentijdse uitstraling kunt u in de winter met een mooi overhemd eveneens tijdens feestelijke gebeurtenissen dragen.

Voor meer informatie kijkt u op de merkpagina's van Kars Potze: Digel en Harris Tweed.

Anthoni Crown Baileys Com4 Digel
Harris Tweed Holebrook Melik Schoenen Meyer
Olymp Petrol Industries Pierre Cardin Saint James
Viyella Wellington William Lockie