Kars Potze mannenmode Veendam

Stropdassen van Kars Potze Mannenmode voor een verzorgde uitstraling

Stropdassen zijn van alle tijden. Een modeaccessoire voor een verzorgde en stijlvolle uitstraling. Of u nu kiest voor chique, casual of zakelijk. Voor elke gelegenheid is een passende stropdas te vinden.

Stropdas en mode

De stropdas raakte in de 18e eeuw in de mode. Daarvoor droegen Romeinse senatoren zogenaamde Fascalia om hun stembanden warm te houden. In de 17e eeuw tooiden vervolgens Kroatische huurlingen die in Frankrijk vochten zich met sjaals. En ook Napoleon had een grote voorliefde voor de das. Vandaag de dag is de stropdas een vast onderdeel van de mannenmode, die zowel casual als formeel kan worden gedragen.

Breedte en lengte stropdas

Door de eeuwen heen varieert de breedte en lengte van de stropdas. Er was een periode dat dassen van wel 12 centimeter breed trendy waren. En ook nu bepaalt de mode of de das lang, kort, breed of smal wordt gedragen. Momenteel is het modebeeld ingetogen. Dat geldt zowel voor de lengte als breedte van de das en ook de kleur en het dessin. De moderegel is: een das is aanvullend en zeker niet meer opvallend.

Stropdassen knopen

Er zijn maar liefst 85 manieren waarop u een stropdas kunt knopen of strikken. De meest bekende is de Four in Hand knoop. Maar ook de enkele Windsor, dubbele Windsor en Pratt knoop zijn populair bij mannen. Welke knoop trendy is? Dat bepaalt de actuele mode, maar ook persoonlijke voorkeur speelt een rol.

Materiaal stropdas

Stropdassen worden van diverse materialen gemaakt. Zijde en polyester zijn de meest gebruikte stoffen. Zijden dassen geven een luxe uitstraling, kennen een hoge kwaliteit en zijn vaak duurder in aanschaf. Er zijn daarnaast ook stropdassen van wol, leer en katoen. Het hangt van de mode af welk materiaal voor een stropdas in is.

Anthoni Crown Baileys Com4 Digel
Harris Tweed Holebrook Melik Schoenen Meyer
Olymp Petrol Industries Pierre Cardin Saint James
Viyella Wellington William Lockie