Kars Potze mannenmode Veendam

Harris Tweed bij Kars Potze: unieke colberts van zuiver wol

Harris Tweed bij Kars PotzeColberts van Harris Tweed staan bekend om hun kwaliteit, warmte en duurzaamheid. Ze zijn van 100% zuivere wol en met de hand geweven op de Hebriden. Bovendien is elk colbert uniek. Via een specifiek nummer is degene die het tweed heeft behandeld en verwerkt op te sporen. Wie een Harris Tweed koopt, krijgt het colbert met een prachtige mahoniehanger.

Een echte Harris Tweed herkennen?

Niet elke stof mag zich een Harris Tweed noemen. Een echte Harris Tweed wordt op de traditionele manier met de hand geweven. Dat is wettelijk vastgelegd in 1993. Bovendien is een echte Harris Tweed gemaakt uit 100% zuivere wol, geverfd, gesponnen en afgewerkt op de Hebriden. En uiteindelijk voorzien van een speciale stempel. Op naleving van de wet ziet The Harris Tweed Authority toe.

De Harris Tweed collectie bij Kars Potze

Kars Potze Mannenmode heeft een verrassende collectie Harris Tweed colberts in het assortiment. Wat te denken van: Dalmore, Laxdale, Taransey en de nieuwe Hamish. Bent u geïnteresseerd? Wij helpen u graag. Kom langs in onze winkel in Veendam!

harris tweed kleuren

Harris Tweed bij Kars Potze mannenmode

Harris Tweed van Wellington of Bilmore

Inmiddels zijn ook de Harris Tweed jasjes van Wellington of Bilmore opgenomen in de collectie. Ook dit zijn erg mooie jasjes met goede pasvorm van de bekende Harris Tweed stof. Hieronder enkele afbeeldingen, maar deze stof moet u voelen en ervaren.

Harris tweed van Wellington of Bilmore

Wellington colberts van zuiver lamswol

wellington Wellington colberts van zuiver lamswol

Wellington colberts van zuiver lamswol

Wellington colberts van zuiver lamswol

Eenmalige aanbieding voor dames:

Wij hebben enkele Donogal Tweed jasjes voor dames in de collectie, 
Zeer beperkt beschikbaar.

Harris Tweed voor dames

Donegal Tweed

Donegal Tweed is een handgeweven tweed wat zijn oorsprong heeft in Donegal County, Ierland. Het is een fijner geweven tweed die zachter aanvoelt dan Harris Tweed. Meestal word Donegal tweed in visgraatmotief geweven. In de jasjes die wij hebben geselecteerd is cashmere toegevoegd ! Dit voor nog meer draagcomfort en exclusiviteit.

Donegal tweed

Nieuwe Harris Tweed colberts in 2016

Harris Tweed Murdo

Van de Murdo hebben we nog slechts enkele exemplaren.

Harris Tweed Stuart

Van de Stuart hebben we nog slechts enkele exemplaren.

Harris Tweed Ireland woven